Lars Vilks. Foto: Lars Ekman
Kultur

Lars Vilks i nytt kulturbråk

Sedan konstnären Lars Vilks gick ut i massmedier och berättade att musikalen Dogs, som skildrar händelseförloppet när hans Mohammedteckningar i form av rondellhundar refuserade från att ställas ut, ska uppföras på Charlottenborgs konstmuseum i Köpenhamn, har konstmuseet dragit sig ur projektet.

Bo Nilsson är Charlottenborgs svenske chef:

- Jag är inte intresserad av att medverka i hans massmediakampanj. Jag sysslar med konst och har meddelat honom att vi inte längre har plats för honom här på Charlottenborg.

Nej det har inte funnits någon överenskommelse om att musikalen ska uppföras, bara diskussioner, och nu blir det inget alls efter att han gått ut med att det är klart, enligt Bo Nilsson.

För Lars Vilks är beskedet en besvikelse. Musikalen, eller musikaliska performance som han också kallar det, skulle uppföras den 11 september hade han tänkt, dessutom med honom själv på scen i rollen som sig själv. Att han skulle vara speciellt intresserad av uppmärksamhet, håller han inte med om.

Även om det ser mörkt ut för musikalen kommer teckningarna i alla fall ställas ut. Enligt Vilks kommer ett de att visas i Luzern i Schweiz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista