FOTBOLL, ALLSVENSKAN

Turmål räddade Malmö mot Gais

Tiden höll på att rinna ut för Malmö FF i det allsvenska mötet mot Gais. Det dröjde ända till den näst sista tilläggsminuten innan Malmö lyckades kvittera till 1-1.

– Det var skönt att vi fick in den. Vi skapade inte så mycket chanser. Gais spelade bra försvarsspel och vi hade svårt att skapa lägen, säger Nicklas Skoog som slog frisparken som ledde fram till kvitteringen.

Malmös tränare, Roland Nilsson var besviken på lagets insats.

– Vi gjorde inte det vi skulle göra. Vi hade kommit överens om innan matchen att vi skulle gå ut och ta fajten. Det gjorde att vi fick en väldigt jobbig match, säger Malmös tränare, Roland Nilsson.

Malmö skapade inte särskilt mycket under första halvlek. Först när Gais gjorde sitt ledningsmål i slutet av halvleken vaknade Malmö till.

– Det blev en väckarklocka för spelarna att vi håller på att förlora matchen och då blev det lite bättre tryck och passningsspel och till sist fick vi in bollen, säger Roland Nilsson.

Malmös vänstermittfältare Jeffrey Aubynn linkade av planen med en misstänkt sträckning i baklåret efter en rusch i början av andra halvlek och är förmodligen borta ett par matcher framöver.

– Ja, det är något i baksidan av låret, han lär inte vara aktuell till matchen på söndag.