Vårfruskolan tävlar om TV-biljett i Vi i femman

Klass 5A, Vårfruskolan från Lund vann tisdagens final i Vi i Femman i P4 Radio Malmöhus. Matchen mot Ladugårdsmarkens skola från Lund blev jämn och slutsiffrorna 14 mot 13.
Det som avgjorde matchen var Sara Sveningssons och Erik Kofoeds taktik under snabbfrågorna; att trycka snabbt. Ibland så snabbt att frågan inte hann ställas klart och man därför fick svara på vad man trodde var frågan. Taktiken gick emellertid hem och det försprång som Ladugårdsmarkens skolas Rebecka Johansson och Adam Jarfjord hade efter de sex a- och b-frågorna byttes till en enpoängsledning inför den avslutande stegen. I stegen satsade Ladugårdsmarkens skola på 5-poängsnivån och Vårfruskolan på 4-poängsnivån, men eftersom inget av lagen svarade rätt vann Vårfruskolan med 14-13.

På tisdag den 1 april kommer Vårfruskolan, klass 5A att i Regionfinalen möta klass 5-6, Kiaby Skola som vann finalen i P4 Radio Kristianstad och klass 5B, Fredriksbergskolan, Ronneby som vann finalen i P4 Radio Blekinge. Regionfinalen leds av Roger Eriksson och sänds direkt i alla tre kanalerna med start kl 1710.