Kristianstad

Ännu ingen gripen efter bankrånet i Kristianstad

Polisen jobbar vidare med att sammanställa vittnesuppgifter och tips efter rånförsöket i Kristianstad på torsdagen. Ännu har ingen gripits, trots att polisen var snabbt på plats med många patruller och hundar.

Runt 30 poliser var engagerade på torsdagen i jakten på de två maskerade män som försökte råna SEB på Östra Boulevarden i Kristianstad.

Mitt i lunchrusningen gick två män in på banken, hotade personal och kunder med ett pistolliknande föremål och försökte få pengar. Ännu är det inte klarlagt om det rör sig om ett riktigt vapen som männen hade.

Några pengar fick männen inte med sig, utan de sprang från banken mellan överraskade folk i lunchrusningen, när de insåg att bankens system är sådant att det inte finns kontanter lättillgängliga.

Informationsansvarige Ingvar Widell vid polisen i Kristianstad är nöjd med hur snabbt polisen kom ut i jakten, bara några minuter efter larmet kommit, säger han. Delar av Kristianstad spärrades av och poster upprättades bland annat ända ute i Hammar, bussar besöktes och stationen kollades av. Men igen greps.

Senare på eftermiddagen släpptes avspärrningarna och jakten trappades ner. En polishelikopter var beställd från Göteborg, men den hann inte fram förrän det var för sent för den att tillföra något.

En förklaring till att ingen greps, trots den omfattande jakten säger informationsansvarige Ingvar Widell är att det kan vara svårt att urskilja rånarna från annat folk. Ingen har heller kommit in med uppgifter om någon som i farten klätt av sig rånarmundering. Polisen hoppas på fler tips.