Malmö

Vårdare knivskuren till döds

En kvinnlig vårdare vid ett behandlingshem strax utanför Malmö knivskars till döds sent i går kväll. En 15-årig pojke som var intagen på hemmet misstänks för dådet. Pojken skadades själv allvarligt och vårdas på Universitetssjukhuset Mas.

Knivskärningen inträffade på söndagkvällen på behandlingshemmet som ligger strax utanför Malmö. Polisen larmades klockan tjugo över nio av en anställd på behandlingshemmet. Den 44-åriga kvinnliga vårdaren var då så illa skadad att hon avled på platsen. Det finns inga vittnen till händelsen, men den 15-årige pojken misstänks först ha skurit vårdaren, för att därefter ha tillfogat sig själv allvarliga skärsår, enligt Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen. Pojken opererades under natten och har ännu inte kunnat höras av polisen.

Behandlingshemmet drivs av Statens institutionsstyrelsen för pojkar eller unga män som omhändertagits enligt lagen om vård av unga. En krisgrupp ringdes in till hemmet för att ta hand om personal och boende som chockats av händelsen. Verksamheten har tillfälligt flyttats till andra lokaler. Bengt Andersson är regionchef i syd för Statens institutionsstyrelse och han är chockad över det som hänt. Han kan idag inte peka några säkerhetsbrister på behandlingshemmet som kan ha orsakat knivskärningen.

- Hittills verkar allting ha följt de rutiner och ordningar som vi har, men helt uppenbart är det något som inte har fungerat, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista