Kristianstad

Ridläger fortsätter utan kollektivavtal

Det kritiserade ridlägret på Fenix park i Kristianstad, kommer att fortsätta sin verksamhet till sommaren, utan kollektivavtal. Nio ridläger från mitten av juni till augusti är planerade.

Ägaren Georg Hultgren som tidigare sagt att han ska sälja sin gård har lagt de planerna på is. Men när det gäller kollektivavtal står han fast vid sin mening att inte teckna något sådant.

– Det är frivilligt i Sverige att teckna kollektivavtal, säger Georg Hultgren.

I somras lämnade flera kritiska ridlärare sina anställningar på Fenix park. Det handlade om låga löner, långa arbetsdagar och ingen övertidsersättning.

Fackförbundet Kommunal som redan tidigare somrar fått klagomål på Fenix park satte ridanläggningen i blockad. Blockaden avbröts i slutet av sommaren när ägaren sa att han skulle sälja anläggningen. 

Men under tiden som det inte varit säsong för ridläger har Kommunal stämt Fenix park, för att ägarna vägrat förhandla och för oskäliga löner till ridlägerledare. Målet för facket är att Fenix park ska teckna kollektivavtal.

– Jag har planerat att vara där nio dagar för att informera föräldrar och vi kommer att fortsätta blockaden om han inte tecknar kollektivavtal, säger det fackliga ombudet Tommy Nilsson på Kommunal i Kristianstad.