Svart trafikhelg i Skåne

Under helgen har två personer omkommit och tre personer fått lindrigare skador efter en rad allvarliga trafikolyckor i Skåne.
I fredags förmiddag körde en 20-årig man av vägen och kolliderade med ett träd inne i samhället Hannas på riksväg 9 mellan Ystad och Simrishamn. Mannen blev svårt fastklämd och fick skäras loss. Han fördes till Ystads lasarett där han senare avled. Riksväg 19 mellan Knislinge och Broby utanför Kristianstad stängdes av under flera timmar efter en trafikolycka där en personbil krockade med en lastbil tidigt på lördagsmorgonen. Föraren i personbilen som var en yngre kvinna omkom, medan lastbilschaufören klarade sig med lindrigare skador. Arbetet med att bärga lastbilen som var lastad med 33 ton betmassa beräknades vara klart vid tvåtiden på lördagen. På lördagsmorgonen inträffade också en trafikolycka mellan en personbil och en traktor vid Vannkiva gård på väg 117. Två personer skadades lindrigt och vägen fick stängas av under räddningsarbetet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".