Simrishamn

P-vakter införs i Simrishamn

Kommunstyrelsen i Simrishamn beslutat att ska införa parkeringsvakter i kommunen. Men bara på prov i ett år, och det kan bli aktuellt redan i sommar.

Frågan om parkeringsövervakning i Simrishamns kommun är kontroversiell och har pågått länge.

Särskilt sommartid när befolkningen fördubblas upplever en del det som besvärligt när synen på parkeringsreglerna ibland blir väl liberal. Medan andra menar att det är styrka för Simrishamn att slippa kommunal parkeringsövervakning. Skönt att slippa böter och lätt att stanna där man vill handla.

Det senaste året har frågan snurrat runt mellan fullmäktige, kommunstyrelsen och dess utskott för utveckling och beredning och samhällsbyggnadsnämnden.

Även vid kommunstyrelsens möte blev det långa diskussioner om detta. Den lite ovanliga konstellationen vänsterpartiet och folkpartiet föreslog att man istället för att sätta böter på felparkerade bilars vindrutor kunde sätta en lapp med mer positiv information på rutan.

Tillsammans ville man att frågan skulle återremitteras så man kunde titta närmare på hur det skulle kunna fungera. Men det fick man inget gehör för hos övriga partier. Beslutet blev att parkeringsvakter införs på prov i ett år och med särskild fokus på sommarmånaderna och säkerhet.

Nu går frågan visar till fullmäktige och där lär debatten fortsätta.