Eslöv

Bondekompisar träffas efter mord

Mordet på den 70-årige mannen som hittades död på en gård i Kastberga utanför Eslöv i fredags har skapat oro bland många bönder. På måndagskvällen håller Lantbrukarnas riksförbunds kommungrupp i Eslöv ett möte för att diskutera händelsen.

– Vi ska se hur vi kan hjälpa de drabbade. Och kanske hur vi kan dela sorgen och bekymren, säger Hans Andersson, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp i Eslöv.

Under tio års tid har det funnits en grupp inom Lantbrukarnas riksförbund i Skåne som kallar sig för bondekompisar. De är ett trettiotal till antalet och de har regelbunden kontakt med ensamma bönder. Hans Andersson var nära vän till den mördade 70-åringen och han tror att det är extra viktigt att bönderna nu träffas och pratar.

På mötet ikväll kommer bönderna å diskutera hur dom kan förebygga att fler av traktens lantbrukare utsätts för våldsamheter. En möjlig åtgärd kan enligt Hans Andersson vara ännu mer regelbunden kontakt bönderna emellan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista