Helsingborg

Helsingborg i sopsorteringstoppen

Helsingborg är en av de bästa kommunerna i Sverige när det gäller sopsortering. Stadsbygggnadsförvaltningen, som har hand om sopsorteringen, stävar efter att göra det så enkelt som möjligt för användarna.

- Helsingborgarna är duktiga. Men det är enkelt och lätt att göra rätt, säger Bo Nordström som arbetar där, är förklaringen till de goda resultaten enkel.

Då sorterar man upp sitt hushållsavfall i åtta olika fack som sen töms av sophämtaren. Komplett sopsortering är något som alla villor i Helsingborg kan välja att använda sig av. Även farligt avfall, som glödlampor, nagellack och färg tas om hand. Enligt Maria Ledström på stadsdelsförvaltningen i Helsingborg, är det fler och fler som lämnar in farligt avfall.

- Det kan bero att Helsingborg hade en återvinningskampanj och på återvinningsgården så har vi ökat öppettiderna, och har öppet även på söndagarna, säger Maria Ledström på stadsdelsförvaltningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista