VÅRDKONFLIKTEN

Vårdförbundet hotar med straffvarsel

Vårdförbundet Skåne hotar nu att utvidga strejken ytterligare eftersom facket tycker att regionen ägnar sig åt strejkbryteri. Bland annat tycker facket att regionen felanvänder den personal som utantagits från strejken för att utföra skyddsarbete.

– Det handlar bland annat om anestesisjuksköterskor och operationssjuksköterskor som vi har undantagit strejk för arbete om det händer något akut, säger Pia Arndorff, ordförande i Vårdförbundet Skåne.

Enligt Pia Arndorff har arbetsgivaren bokat upp dem på planerade operationer och det gör att det inte finns några resurser om det inträffar något akut.

– Det är tråkigt eftersom de underminerar skyddsarbetet. Det som är akut ska behandlas akut, man ska inte göra allt till akut verksamhet, säger Pia Arndorff.

Vårdförbundet Skåne tycker också att arbetsgivaren använder oorganiserade för att täcka upp där Vårdförbundets medlemmar strejkar.

– Vårt nästa steg blir att lägga ett repressalievarsel eftersom arbetsgivaren inte har respekterat det varsel vi har lagt, säger Pia Arndorff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista