Nya dyk i Häljasjön. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Häljasjön

Nationella insatsstyrkan dyker i Häljasjön

Dykare från polisens nationella insatsstyrka söker åter igenom Häljasjön utanför Veberöd i jakt på fler bevis i utredningen angående det par Hovs hallar i januari ifjol.

Det var i samma sjö som fiskare i förra veckan hittade två kroppar som tros tillhöra paret.

Polisen tror att det kan finnas mer bevis att hitta på sjöbotten.

- Vi gör kompletterande dykningar, säger Annika Nilsson på länskriminalpolisen som leder spaningarna

Sökandet i den lilla sjön fortsätter alltså och klockan nio i morse gick fem dykare från polisens nationella insatsstyrka ner i vattnet, med uppdraget att leta efter bevismaterial. Dykledaren, Torbjörn berättar om hur arbetet går till.

Sökandet i sjön kommer att fortsätta hela kvällen, och om det skulle behövas även i morgon och till sin hjälp har dykarna också en kriminalsökhund specialtränad för att söka efter lik. Men än så länge har sökandet inte gett några resultat.

Samtidigt så fortsätter utredningen på andra håll. Den 22-årige man som stått åtalade, men som friades, från misstankarna om att ha mördat paret har förhörts av polisen och han har dessutom delgivits misstanke om grov stöld och grovt skyddande av brottsling. Polisen har även förhört flera andra personer, men inte den person som 22-åringen misstänks ha skyddat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista