MALMÖ

Nya fönster ska minska buller

3000 Malmöbor kommer att få nya fönster för att minska problemen med buller. Satsningen görs med bakgrund av Malmö stads nya åtgärdsprogram mot buller.

Det är de centrala delarna med gator som Amiralsgatan, Nobelvägen, Bergsgatan och Föreningsgatan som är värst drabbade av trafikbuller. De boende har problem med att föra normala samtal, titta på TV och att sova på nätterna.

Problemen med buller från trafiken är ingen nyhet för kommunen, men trots detta så har åtgärder som fönsterbyten dragit ut på tiden.

– Ibland är bullret tungt. Man vänjer sig aldrig. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo här, säger Clary Svensson, som har en butik på Amiralsgatan.

– Man har kanske väntat på att fordonen ska bli tystare, men vi har varit lite passiva i kommunen, säger Magnus Hillberg, miljöingenjör på miljöförvaltningen i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista