MALMÖ

Matchtröjor förstörda i brand

Matchtröjor och material är förstörda. Flera fotbollsklubbar är drabbade sedan en stor byggnad med omklädningsrum brann natten till onsdagen på Rosengårds norra idrottsplats.

– Till helgen står 13 lag utan matchtröjor och fotboll, suckar Rolf Schreiber, kanslist på Håkanstorps BK.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan ett natten mot onsdagen och när de kom till platsen brann det kraftigt i träbyggnaden. Först framåt morgonen var elden släckt.

– Under natten ringde flera personer om andra bränder i stan. Men när vi åkte ut och kontrollerade platserna brann det inte. Branden på Rosengård skapade lukt och rök och många trodde att det brann i deras närhet, säger Ida Texéll, vakthavande brandingenjör.

Inga människor kom till skada i branden, men den ena halva av byggnaden och flera omklädningsrum är helt utbrända. Polisen misstänker att branden är anlagd. Under onsdagen kommer en teknisk undersökning att göras på platsen.

– Nu gäller det att snabbt få ta på nytt material. Det är synd om barnen till helgen, säger Rolf Schreiber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista