Ystad

Nya wallanderfilmer planeras

BBC planerar att spela in minst tre Wallanderfilmer till i Ystad, troligtvis redan nästa år. Det kom fram när filmteamet igår för första gången släppte in press på inspelningarna av de engelskspråkiga wallanderfilmerna som görs just nu.

Den brittiske skådespelaren Kenneth Branagh, som spelar kommissarie Kurt Wallander, säger att det var den mångfasetterad karaktären som lockade honom att ta rollen.

– Jag uppskattar att spela en man som, trots att han som erfaren kommissarie regelbunden möter i kontakt med våld och mörkt mänskligt beteende, ändå fortsätter att känna och ta det personligt, säger han.

I går höll filmteamet till i ett radhusområde och spelade in en scen ur Steget efter. Man har redan hunnit filma hela Villospår och har Brandvägg kvar innan man slutar i augusti. Slår allt väl ut, hoppas man kunna göra tre filmer till nästa år.

Det var Wallanders lite komplicerade personlighet som lockade Branagh. En intressant avsaknad av förutsägbar manlighet, som han uttrycker det. Tuff men också känslig. Men engelska Wallander blir i lite annorlunda än originalet. Han lyssnar tex inte på opera. Det gjorde nämligen inspektor Morse, som den brittiska publiken känner så väl. Annars har Branagh jobbat hårt med att göra Wallander sin egen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista