LANDSKRONA

Fler poliser stör de brottsliga gängen

Polisen har ökat sina insatser i Landskrona för att komma till rätta med den våg av bank- och butiksrån som drabbade stan i vintras.

Det började med en tillfällig satsning i det akuta skedet men även i det längre perspektivet har antalet poliser i Landskrona blivit fler.

– Vi gjort en omorganisation som innebär att vi har dygnet runt tjänstgöring som utgår från Landskrona, dessutom har jag resurser från hela Skåne att ta till, säger Boel Håkansson, närpolischef i Landskrona.

Mer personal gör att polisen i Landskrona kan synas mer ute i samhället och jobba med att störa de grupper som polisen vet ägnar sig åt kriminalitet.

– För att de inte ska få jobba ostört kontrollerar vi dem på olika sätt, kartlägger dem och rapporterar även för mindre förseelser. De ska tycka att det är så obekvämt att de slutar med sin kriminalitet eller flyttar härifrån, säger Boel Håkansson

Polisen arbetar också med att hitta de skyldiga till alla rånen. Få har hittills blivit dömda men ett antal ungdomar har gripits, förhörts och tidvis suttit häktade. Misstankarna kvarstår och utredningarna fortsätter.

– Vi jobbar vidare och tittar på dem som vi har haft häktade. Vi tittar på vad som är lokalt förankrat och vad vi kan hitta en lösning på genom att studera övriga rån i Skåne, säger Boel Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista