Landskrona

Ny metod ska få unga på fötter

I Landskrona kommun har man börjat med en ny metod för att ta tag i ungdomar som hamnat i trubbel. Så kallade orossamtal ska få dem på fötter igen.

– Här pratar vi om oro och vi pratar om vad tonåringen kan göra, säger Jörgen Patriksson som är chef för förebyggande enheten på barn- och ungdomsförvaltningen i Landskrona kommun

Många ungdomar som är på väg att dras in i brottslighet och missbruk är under femton år, och då är det de sociala myndigheternas ansvar om det blir problem, eftersom ungdomarna inte är straffmyndiga.

Tidigare har de sociala myndigheterna i regel väntat med att kalla ungdomarna och deras föräldrar till samtal tills de själva begått något brott eller ertappats med missbruk av något slag. Men nu agerar man redan när man märker att de befinner sig i sammanhang där det förekommer brott eller missbruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista