Förvaltningschef i Lund friad

En revisionsrapport friar förvaltningschefen på Lunds universitet i det uppmärksammade fallet med en enhetschef som använt ett av universitetets företagskort för privata utgifter, dessutom utan att betala tillbaka hela summan.
De revisorer som universitetet anlitat anser inte att det är rimligt att begära att förvaltningschefen skulle kontrollera samtliga underlag till enhetschefens fakturor, eftersom de sammanställdes av andra personer. Däremot borde han följt upp att överenskommelserna med chefen efterlevdes. I revisorernas granskning framgår att chefen i fråga använt kortet för privata utgifter utan att betala tillbaka allt, och att han även på krognotor uppgett att personer som inte alls var med hade ätit. Enhetschefen har själv sagt upp sig från sin tjänst vid universitetet. Hans före detta arbetsgivare överväger nu om ska polisanmälans. Rutinerna för företagskort vid universitet har nu skärpts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".