LANDSKRONA

Unga Kris fångar upp unga på glid

Föreningen Kriminellas Revansch i Samhället, Kris, har öppnat en avdelning för unga i Landskrona. Den är den första i sitt slag i Skåne. Föreningen ska hjälpa ungdomar som håller på att hamna snett.

– Det viktiga är att skapa en gemenskap. De som lagt av med droger och kriminalitet måste ha nya vänner för att ta sig ur sitt gamla liv, säger Mattias Pålsson, projektledare för Unga Kris i Landskrona.

Unga Kris startade för ett år sen och har nu ungefär 80 medlemmar. De flesta av dem är i gymnasieåldern. Majoriteten av medlemmarna har inte sysslat med kriminalitet eller droger utan är med i förebyggande syfte.

Unga Kris jobbar med olika aktiviteter. En del av ungdomarna i föreningen har svårt att ta egna initiativ och behöver en knuff för att aktivera sig.

– Det finns flera som behöver hjälp med att skaffa sig ett fritidsintresse. De behöver vägledning för att inte hamna i kriminalitet, säger Mattias Pålsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista