Anoto och C Tech går samman

De mexikanska kapitalintressen som skulle gå in i Lundaföretaget Anoto har dragit sig tillbaka. Det tvingar fram ett sammangående med företaget C Tech, som också utvecklar datapennor.
Beskedet fick aktiekursen i C Technologies att gå upp med 7 procent på en annars nedåtgående börs. Avsikten var att Carlos Slim Helu, ofta kallad Latinamerikas rikaste man, skulle gå in med 400 miljoner kronor i Lundaföretaget Anoto. Företaget utvecklar pennor som överför skriven text på papper, till datorer. Men mexikanen avstår nu, och terrorattackerna i USA anses ha bidragit till det. Anoto har därför tvingats söka pengar på annat håll, och nu är det klart att Anoto alltså går ihop med Lundauppfinnaren Christer Fåhreus bolag C Technologies. Koncernen får 300 anställda och huvuddelen av dem finns i Lund. Störst ägare i C Tech som är noterat på Stockholmsbörsen, blir Ericsson med 24 procent, därefter Capital Groups fonder i London med 12 procent och uppfinnaren Christer Fåhreus med 10 procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista