Helsingborg

Privata Psykologpartners tar över

Det blir företaget Psykologpartners som får driva den psykiatriska vården i Ekeby i Bjuv och de södra delarna av Helsingborg. Nio företag ville driva vården som är värd runt 30 miljoner kronor om året.

Regionen måste nu omplacera eller göra sig av med personal tills Psykologpartner tar över vården från och med mitten av januari nästa år.

Psykologpartners avtal med regionen löper på fem år med möjlighet till förlängning ytterligare två år.

Psykologpartners startades år 2000 och har 60 anställda i landet, varav åtta i Skåne för konsultverksamhet i Helsingborg och Malmö. Till hösten börjar företaget rekrytera personal, enligt regionchefen Tomas Gustafsson.

Avtalet löper på fem år med möjlighet till förlängning på två år. Företaget vann anbudstiden över åtta andra stora och små företag.  Det är en affär på 30 miljoner kronor om året.

Det här innebär att regionen får omplacera eller göra sig av med personal som har oroats sedan planerna sjösattes för drygt ett år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".