Malmö

Sport ska ge Malmö turister

Ridsport, handboll, golf och segling är de fyra sporter som ska marknadsföra Skåne. Det har Region Skånes nya marknadsföringskoncern, Business Skåne beslutat. Stora sportevenemang ska locka hit turister och ge klirr i kassan.

– Vi marknadsför evenemangen ganska hårt internationellt. Vi säljer Skåne med golf, ridning, segling och handboll där vi försöker få hit ett VM, säger Hans Henecke, vd för Business Skåne.

Seglingen på grund av närheten till havet, golfen på grund av tillgången till många banor, handbollen och ridsporten på grund av traditionen, ja ungefär så resonerade de konsulter som för Business Skånes räkning tog fram de sporter som nu ska marknadsföra regionen.

Satsningar på både större och mindre evenemang ska locka hit besökare som förhoppningsvis ska göra av med en del pengar under sin vistelse. Men hur mycket pengar som Region Skåne genom sin marknadsföringskoncern ska satsa på de fyra utvalda idrotterna är inte bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".