Swedbank stadion, grafisk illustration
Malmö

Ny arena i Malmö med idrottsskola

I en ny unik idrottsskola ska Malmö stad tillsammans med Malmö FF från och med nästa år samla kommunens idrottstalanger i en ny idrottsskola på nybyggda Swedbank arena.

Jan Olov Jakobsson är samordnare för Malmös idrottsgymnasier och har varit med att ta fram ritningarna för den nya idrottsskolan under stadions södra och östra läktare.

- Vi ska ha tolv basrum, varav en hörsal. Vi kommer att välutrustade lokaler med den senaste tekniken. Allt i en miljö där man får äta lunch med MFF:s och MIF:s A-lag, säger Jan Olov Jakobsson.

Första skolstart är hösten 2009 och fullt utbyggt ska drygt 400 ídrottselever bänka sig i nya stadion, både från högstadieklasser och gymnasieklasser med idrottsinriktning.

I vad som beskrivs som ett helt unikt samarbete mellan idrotten och kommunen bistår dessutom Malmö FF med expertis och en professionell miljö.

- De får en mycket mera professionell omgivning att bedriva sin idrottsträning i, säger

Agneta Eriksson, socialdemokratisk ordförande i utbildningsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".