Kyrkvals vann stiftets psalmtävling

Det blev prästen Dan Jansson som vann psalmtävlingen i Lunds stift med psalmen Kyrkvals.

Dan Jansson har tidigare varit präst i både Lund och Malmö men jobbar nu i Linköping.

Psalmtävlingen lockade 252 bidrag och utlystes som en del i 50-årsjubiléet av Svenska kyrkans beslut att även kvinnor får prästvigas. Vinnarpsalmen framförs vid en festgudstjänst i Lunds domkyrka på själva årsdagen den 27 september.

  1. Gud, i din kyrka här samlas vi alla med böner och lovsång till dig. Hit får vi komma med sorg och med glädje med allt som tar form i vår livsväv. Gud är kärlek så levande, nära, så öppen. Du är kärlek, vårt ursprung, vår längtan, vårt mål.

  2. Här ges det rymd att få växa som människor, formas till dem du har avsett. Alla behövs om den mångfald du skapat skall gnistra som himmelens stjärnor. Gud är kärlek så levande, nära, så öppen. Du är kärlek, vårt ursprung, vår längtan, vårt mål.

  3. Kvinnor och män, liksom unga och gamla, tillsammans vi bygger guds rike. Alla ges rum när vi lovsjunger, prisar, den kärlek du andas i världen. Gud är kärlek så levande, nära, så öppen. Du är kärlek, vårt ursprung, vår längtan, vårt mål.

  4. Kampen för rättvisa, frihet och jämställdhet bådar att ditt rike kommer. Allt som har varit, som är och skall komma, skall då knytas samma med orden: Gud är kärlek så levande, nära, så öppen. Du är kärlek, vårt ursprung, vår längtan, vårt mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".