MALMÖ

Oljelukt fortfarande en gåta

Trots mer än ett års klagomål kan miljöförvaltningen i Malmö fortfarande inte säga vad den starka oljelukt, som boende i Malmö har känt, beror på. Fler observationer ska nu göras, beslutades på ett möte på onsdagen.

– Jag tycker att det är lite konstigt att de inte vet vad det beror på. Det är ju fler än jag som upplevt den här doften, säger Mikael Sjöborg från Malmö, som är en av dem som har klagat.

Sedan förra våren har ett 30-tal klagomål från elva familjer kommit in till miljöförvaltningen. På onsdagen träffades representanter från miljöförvaltningen och oljebolagen, som håller till i hamnen, för att försöka få något svar på gåta var lukten kommer ifrån. Miljöförvaltningen tror att lukten kommer från något av oljebolagen, men vet inte säkert.

– Vi måste ringa in källan till oljelukten. Innan dess kan vi inte säga var lukten kommer ifrån, säger Maria Lekander, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".