Landskrona

Man brutalt rånad i bostaden

En man i 50-åldern fördes sent på torsdagskvällen till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit rånad hemma på sin gård på Vadensjövägen i Landskrona.

Två personer knackade på hos mannen, och när han öppnade blev han misshandlad och tejpad kring händer och fötter.

Larmet kom in strax efter klockan tio. Mannen hade då lyckats ta sig loss, och en granne hjälpte honom att ringa polisen. Det är ännu oklart vad som försvunnit från huset.

– Vi har inte velat förhöra målsägande mera ingående. Han måste få en chans att återhämta sig, för han är svårt chockad och har förmodligen svåra skador, säger Göran Tolf, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Det har nu påbörjats en teknisk undersökning som kommer att fortsätta under fredagsförmiddagen. Polisen har även knackat dörr i området, men det har ännu inte givit något resultat.

– Polisen är mycket tacksam om människor som gjort iakttagelser kring Vadensjö Backe kontaktar polisen, säger Göran Tolf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".