Båstad

Tuff uppgift för ny chef

Socialnämnden i Båstad dras med stora underskott och ordföranden hoppade nyligen av i protest mot besparingarna. Den nyvalde ordföranden står inför en tuff uppgift.

– Jag tror att det finns möjligheter att förändra organisationen på ett sådant sätt att vi ska klara budgeten, säger Christer Nordin, som är ny ordförande för socialnämnden i Båstad.

Situationen i Båstad är speciell med hela 25 procent äldre. Många sommarboende som flyttar ner permanent på äldre dagar saknar sociala nätverk i form av nära släkt och vänner, och behöver då istället stora hjälpinsatser från kommunen.

Nyligen hoppade både socialnämndens ordförande Birgitta Abelin, och första viceordförande av i protest mot besparingarna och de låga anslagen till äldreomsorgen. Just nu utreds hela organisationen och innan utredningen är klar vill Christer Nordin, som tillträder den 1 augusti, inte uttala sig om vilka krafttag som behövs. Men han är positiv till resursfördelningssystemet som ska sättas i hamn nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".