Exit Skånes projektledare säger upp sig

Tobias Weikel begärt att få lämna sitt uppdrag som projektledare för Exit Skåne, av Hälsoskäl och på grund av bristande stöd.
Men Helsingborgs kommun betraktar inte Exit-ledarens avskedsansökning som seriös. - Avskedsansökan kom väldigt hastigt och vi vill tala med Tobias Weikel innan vi ser den som giltig, säger kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Thomas Nordström. Under hela dagen har personal från kommunen försökt att komma i kontakt med Tobias Weikel, men utan resultat. Exit Skåne hjälper avhoppade nazister och Anders Carlberg från Fryshuset i Stockholm menar att det är väldigt viktigt med en sådan typ av organisation i Skåne, eftersom nazismen är utbredd här. Men om Tobias Weikel, som är Exit Skånes ende anställde, hoppar av kan det resultera i att nazistbekämpningen förlamas under en kortare period. - Vi hoppas inte det, men det kan ju bli ett vakuum om Tobias Weikel verkligen vill sluta, säger Thomas Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".