Snart inflyttning i vindslägenheter

Om några veckor är det inflyttning i de första små vindslägenheterna som MKB i Malmö håller på att bygga och inreda i gamla hus centralt i stan.
Totalt hoppas man kunna trolla fram mellan 100 och 200 nya lägenheter i Malmö genom ombyggda vindsförråd och torkvindar. - Efterfrågan på lägenheter är väldigt stor i Malmö just nu. Vi försöker på alla sätt tillfredställa det behovet. Det är ju ett av sätten att öka bostadsbeståndet av hyreslägenheter i Malmö, säger MKBs projektledare Kjell-Åke Nilsson. Hög takhöjd Hög takhöjd med loft och nya fönster där det behövs. Många detaljer som gamla spröjsade små fönster, lastluckor och takbjälkar har varsamt behållits och passats ihop med nybygget. Sju små lägenheter blir det av de gamla vindsförråden i ett sekelskifteshus granne med Konsthallen och Sankt Johanneskyrkan. De lägenheterna är på mellan 45 och 60 kvadratmeter och har haft strykande åtgång, trots en hyra mellan 6 000 och 7 500 kronor i månaden. Dyrare - Man kan inte jämföra med de lägenheter som redan finns, för det blir ju en helt annan standard på de här lägenheterna. Detta är som ett nybygge kan man säga. Så hyresmässigt får man jämföra dem med nybyggda lägenheter. Så de blir betydligt dyrare än de lägenheter som redan finns i huset, säger Kjell-Åke Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".