Limhamn

Unga män dömdes för bankrån

På torsdagen kom domen mot två unga män som i början på maj rånade Swedbanks kontor i Limhamn.

En av männen var bara 16 år vid rånet, han dömdes till ungdomsvård. Den andre, en 24-åring dömdes till tre års fängelse.

Med motorcyklelhjälmar över huvudet kom de båda unga männen in i banken, som fortfarande var full av kunder efter lunchruschen.

Genom att hota, med något som senare visade sig vara en pistolkopia, fick 24-åringen både personal och kunder att lägga sig ner på golvet. Bankkassorna rensades sedan och gärningsmännen försvann från platsen på en moped.

Rånet uppmärksammades av två pensionerade poliser som satt i en bil, inte långt från banken. De började att följa efter mopeden, men när 24-åringen sedan hoppade av mopeden och siktade mot poliserna med pistolen, fick de avbryta jakten.

24-åringen och hans yngre medhjälpare greps kort därefter av polisen. De uppgav då att rånet inte alls var planerat, och att de inte vet varför det skedde.

24-åringen dömdes på torsdagen till tre års fängelse för rån och olaga hot. Den idag 17-åringe pojken dömdes till ungdomsvård och även till dopingbrott då man hittat anabola steroider i hans rum. Både två ska också betala skadestånd till de anställda på banken.