SKURUP

Hundbajsstationer förstörs

Skurups kommun tar nu till ett nytt knep för att få gator och torg rena - och då framför allt från hundbajs. Sen en månad tillbaka sitter det uppe så kallade hundbajsstationer där hundägarna kan hämta hundpåsar. Men hundbajsstationerna får inte vara ifred.

I Skurup finns det cirka 30 hundbajsstationer uppsatta på strategiska ställen. Hundpåsarna sitter fastsatta på en platta som i sin tur sitter fast på en lyktstolpe. På plattan finns det också olika reklamtryck, för stationerna är helt sponsrade av företag och kommunen betalar förutom underhåll ingenting.

– Idén är väldigt god men sedan är det vissa inkörningsproblem, med att förstå vad man ska ha påsarna till, men där det fungerar så går det väldigt bra, säger Herman Cassé jobbar på parkförvaltningen i Skurup:

Det är fler kommuner i Skåne som har börjat sätta upp sådana här stationer, som till exempel Eslöv och Bromölla. Och enligt Sven Åke Mårtensson som är vd för företaget Tiks-pac som ligger bakom idén med hundbajsstationer är skadegörelse tyvärr ett vanligt förekommande problem.

– Vi får göra en utvärdering efter en period för att se hur det har gått, säger Herman Cassé.