Stor ombyggnad gör RoCent tillgängligt

I samband med ombyggnaden av köpcentrat RoCent på Rosengård i Malmö byggs nu Amiralsgatan om för att förbättra tillgängligheten för kollektivtrafiken till och från köpcentrat.
Ombyggnaden startar i maj och ska vara klar i höst och det är en viktig satsning för att utveckla stadsdelen. - Den är jätteviktig för att busstrafiken ute på Rosengård skall fungera på ett tillfredställande sätt, säger tekniska nämndens ordförande, Emmanuel Morfiadakis (s). När inomhusstråket på RoCent stängs och ersätts med en gång-, cykel- och bilbro öster om köpcentrat, försvinner förbindelsen mellan köpcentrat och busshållplatserna. Hållplatserna flyttas och istället byggs en bro över Amiralsgatan. Projektet kostar sex miljoner. Skånetrafiken bidrar med en miljon, resten finansieras av Gatukontoret i Malmö Stad. Ombyggnaden skall inte bara förbättra tillgängligheten utan förväntas även ge en tryggare tillvaro i Rosengård. - Vi hoppas att Rosengård kan få en ny framtid, ett nytt liv. Den affärskedja som skall etablera sig där räknar med uppemot två miljoner kunder, inte bara från Malmö, utan att det även skall komma kunder från Staffanstorp, Vellinge, Falsterbo och Skanör. Det gör ju att vi, åtminstone dagtid, får en annan sammansättning av befolkningen ute på Rosengård, säger Emmanuel Morfiadakis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".