Bygger upp kulturliv i Jugoslavien

Malmö högskola startar ett kultursamarbete mellan Norden och forna Jugoslavien. Med pengar från Nordiska ministerrådet hoppas Malmö högskola kunna hjälpa Jugoslavien att bygga upp sitt kulturliv igen.
– Efter kriget måste hela kulturlivet byggas upp igen och det är viktigt att Norden hjälper till, säger Katherine Winkelhorn, programledare för utbildningen Kreativ producent på K3 och initiativtagare till samarbetet. Studenter och lärare från Norden och forna Jugoslavien ska samarbeta bland annat genom utbyten och grupparbeten. Ett av de planerade projekten går ut på att studenter från de olika länderna ska ha regelbundna möten. Mötena ska spelas in via digitala medier för att senare bli dokumentärfilmer som ska kunna sändas i TV och visas på filmfestivaler. Flera av de andra projekten präglas också av den digitala tekniken som förenklar kommunikationen mellan länderna. – Det är samarbetet mellan universiteten som är det mest intressanta, eftersom det är ett internationellt projekt som kommer leda till att både lärare och studenter får mer kunskap, säger Katherine Winkelhorn.
Louise Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".