Malmö

Slitsam natt för räddningstjänsten

Under loppet av bara några timmar inträffade fem bränder i Malmö på fredagen.

– Vi ser inget samband mellan bränderna utan det är bara slumpen, säger Anders Wirén, som är stabsbefäl på räddningstjänsten syd.

Det första larmet kom in vid niotiden på kvällen då en ödevilla på Dorisgatan började brinna. Räddningstjänsten vet inte hur branden startade. Ingen person kom till skada. Man fick sedan in ett larm om en bil som stod i lågor på Bariumgatan. Kort efter att polisen kom till platsen fick de ytterligare ett larm om en brand i en lägenhet på Zenitgatan. Lägenhetsinnehavaren upptäckte branden när han kom hem, men eftersom han snabbt stängde dörren till lägenheten spred branden sig inte. Branden hade startat i en diskmaskin.

Nästa larm kom in då ett förråd på Almängens förskola på Ärenprisgatan stod i lågor. Vid halv tretiden på fredagsnatten larmade en granne att det var rök ute i trapphuset. Lägenhetsinnehavaren, som låg och sov, hade glömt mat i ugnen. Branden släcktes dock och ingen kom till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista