Åtta års fängelse för Landskronarån

Idag kom domarna i målet mot de sex personer som åtalats för rånet mot en värdetransport Landskrona i höstas. En av de åtalade dömdes till åtta års fängelse och böter för grovt rån och olaga frihetsberövande.
Ytterligare en person dömdes till fängelse i sex månader för medhjälp medan de övriga frikändes. Våldsamt rån Rånet mot värdetransporten utanför bussbolaget Arrivas garage i 26 september i fjol var våldsamt. Tre K-pist beväpnade män övermannade både väktare och busschaufförer. Vid rånet försvann omkring 14 miljoner kronor. Fyra personer greps I början av oktober greps fyra män misstänkta för rånet, och idag kom alltså domen i Landskronas tingsrätt. - Domen var väntad. Nu ska jag se om min klient vill överklaga den, antagligen kommer han vilja det, säger Lars Delmar, som försvar den man som dömdes till åtta års fängelse. Miljonskadestånd Förutom fängelse dömdes mannen även att betala drygt åtta miljoner kronor i skadestånd till försäkringsbolaget AXA . Han skall också betala skadestånd till busschaufförerna och väktarna. Övriga friades Ytterligare en man dömdes till sex månaders fängelse för medhjälp till rån. De övriga tre som stod åtalade friades. En av rånarna är ännu på fri och antas ha flytt landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".