Malmö

Gatufestival i Västra hamnen

Under lördagen bjuds malmöborna på en uppvisning med samtida dans och musik. Det är gatufestivalen Transit som för tredje året i rad förvandlar området till en enda stor scen.

– En orkester med styltgångare kommer leda publiken mellan olika stationer där samtida dans visas i samklang med platsen, säger festivalproducenten Caroline von Hove. Vi har inte byggt upp några speciella scener utan dansarna kommer använda sig av de pirer och bryggor som finns i Västra hamnen.

I festivalen medverkar dansare från flera olika länder, bland annat Spanien, Kuba och Grekland. Caroline von Hove säger att även den gästande allmänheten kommer bjudas upp till dans, och hon utlovar föreställning utöver det vanliga.

– På det här sättet känns det kanske inte lika otillgängligt som när man tittar på dans i andra fall, säger Caroline von Hove.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista