Missförstånd fördöjer P-vaktsstrejk

Imorgon, onsdag, var det tänkt att Malmös parkeringsvakter skulle gå ut i strejk. Men ett missförstånd där fackförbundet Kommunal inte särskilt varslat sina medlemmar på parkeringsbolaget i Malmö gör att det inte blir någon strejk.
- Varslet gäller i alla andra kommuner där man har dessa yrkesgrupper, utom i Malmö. Där har man ett separat eget parkeringsbolag som man måste varsla särskilt och omfattas inte av det varsel som går till kommunen, säger Hans-Olle Andersson, ombudsman för Kommunal. Strejk i maj i stället Parkeringsvakterna är nu varslade och kommer att tas ut i strejk den andra maj istället. På Parkeringsbolaget har man förberett sig på krisen. - Det viktigaste just nu är att vi ska kunna bibehålla trafiksäkerheten, säger Gunnel Nilsson, personalchef på Parkeringsbolaget i Malmö. Inget parkeringskaos Bevakningen kommer under strejken att skötas av den personal som inte anslutna till Kommunal. - Så man kommer inte att kunna parkera hur som helst i Malmö, säger Gunnel Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".