MALMÖ

Barnfamiljer vräks trots regeringens krav

Malmö kommun får allt svårare att lösa problemen med barnfamiljer som blir bostadslösa. Allt fler vänder sig till kommunen för att få hjälp med bostad. Hittills i år har 22 barn vräkts i Malmö.

Regeringen har som mål att inga barn skall vräkas och tvingas ut i bostadslöshet men det målet har man svårt att klara i Malmö. Än så länge har kommunen lyckats hitta boende till de barnfamiljer som blivit vräkta, men det blir svårare och svårare, eftersom allt fler vänder sig till socialförvaltningen för att få hjälp.

Det är inte socialförvaltningens uppgift att jobba med boendefrågor om inte barnfamiljer är inblandade. Men nu blir  det så allt oftare, när fastighetsägarna vräker familjer med barn.

Socialförvaltningen borde bli inkopplade tidigare än nu, menar Eva Ahlgren, förvaltningschef på sociala resursförvaltningen i Malmö.

– Får vi kännedom om att någon riskerar vräkning så gäller ju tidigare desto bättre. För har man redan blivit vräkt, då är det nästan omöjligt att ta sig in igen, säger Eva Ahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista