ÅHUS

Vd avgår när Vin & Sprit blir franskt

Bengt Baron, vd för Vin & Sprit, kommer att lämna bolaget den 31 oktober, det meddelas i samband med att uppköpet av Vin och sprit nu är klart.

På torsdagsmorgonen meddelade franska Pernod Ricard att uppköpet av Vin och Sprit slutförts. Transaktionen är värderad till 5,6 miljarder euro, inklusive skulder.

Bengt Baron ska enligt Pernod Ricard stötta integrationen av Vin och Sprit in i det nya företaget till och med den 31 oktober, och därefter kommer han lämna företaget.

Bengt Baron har genom Vin och Sprits presskontakt meddelat att han inte vill kommentera det hela. Jan Lundin, ordförande för livsmedelsarbetarförbundet på spritfabriken i Åhus, vet inte varför Bengt Baron valt att lämna bolaget men han är inte orolig över framtiden eller jobben i Åhus.

– Jag är ju inte rädd för jobben i Åhus, utan vi kommer att kämpa på som vanligt. Det finns inte i den här världen att man flyttar fabriken härifrån, säger Jan Lundin, ordförande för livsmedelsarbetarförbundet på spritfabriken i Åhus och styrelseledamot i koncernen Vin och Sprit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista