MALMÖ

Skottlossningar oroar polisen

Polisen ser allvarligt på skottlossningen i Persborg i Malmö sent på torsdagskvällen då en 27-årig man skadades svårt i magen. Det är den andra skottlossningen på kort tid i området.

Det var 23.42 på torsdagskvällen som polisen fick in flera samtal om att skott avlossats i stadsdelen Persborg i Malmö. Väl på plats påträffar de en 27-årig man som skottskadats i höger sida i höjd med buken. Han fördes till sjukhuset MAS i Malmö. Läget är nu allvarligt, men stabilt.

Mannen är inte tidigare känd för polisen, men de vet är att han är bosatt i Sverige sedan en tid tillbaka och är skriven på en adress i närheten av Persborg.

Polisen tror att det är ett skott som avlossats. Inget vapen har hittats men det finns flera vittnen, varav ett par är bekanta med mannen.

- Det finns vittnesuppgifter om en ensam man som kommit på moped, och det är troligen den mannen som är gärningsmannen, säger Lars-Håkan Lindholm, polisinspektör i Malmö.

Den tekniska undersökningen är genomförd och den skottskadade mannen kommer att höras så snart det är möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista