SKÅNE

Värmen ger fler getingar

Det är säkert många som njuter och trivs i sommarvärmen som kommit till oss nu men när värmen kommer så vaknar också mindre populära insekter till. Getingarna blir just nu allt fler.

Det är säkert många som njuter och trivs i sommarvärmen som kommit till oss nu men när värmen kommer så vaknar också mindre populära insekter till.

Det skiftar lite över Skåne var det är flest getingar och mest rapporter kommer från nordöstra Skåne just nu. På Anticimex har man nu fullt upp med att hjälpa kunder som har problem med getingar. Men trots det så är det långt ifrån frågan om rekordmånga getingar som har krupit fram i värmen.

– Det är betydligt mer än det var i fjol men inte lika många som 2006, säger Jörgen Gullstrand som är platschef på Anticimex i Malmö.

Att det just nu är många getingar ute behöver inte innebära att det blir en plågsam getingsommar. Allt beror på vädret och skulle värmen ge vika, då blir det också färre getingar förklarar Jörgen Weibull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista