SIMRISHAMN

Misstänkt pyroman häktas två veckor till

Häktningen av den 44-årige man som är misstänkt för fyra mordbränder i Simrishamn förlängdes på fredagen med två veckor. 

Åklagare Per-Ola Persson säger att han tror att ett åtal kommer att kunna väckas längre fram.

Det var den 2 juli i år som den misstänkte 44 åringen ska ha anlagt fyra bränder i centrala Simrishamn. Mannen greps kort därefter och häktades den 5 juli. Den 11 juli omhäktades mannen då graden av misstanke höjdes och han är nu på sannolika skäl misstänkt för bränderna.  

Mannen överklagade omhäktningen till hovrätten men fick i tisdags avslag på överklagan. På fredagen förlängdes hans häktning med ytterligare två veckor.  

Den misstänkte är sen tidigare känd av polisen och har avtjänat ett treårigt fängelsestraff för två försök till mordbrand i Dalarna. Han dömdes också av tingsrätten i Malmö, men friades sen av hovrätten, för en brand i Västra Vemmenhögs kyrka i september 2004.

Åklagare Per-Ola Persson vill inte uttala sig om hur lång tid utredningen kan ta, men säger att den här typen av fall generellt sett tar lång tid att utreda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista