SKÅNE

Trångt på Öresundstågen

Öresundstågen i Skåne är i dagarna betydligt mer fulla än vanligt. Enligt Skånetrafiken beror detta på att ovanligt många tekniska problem inträffat under kort tid.

Flera tåg måste repareras samtidigt, och det skapar trängsel på de kvarvarande Öresundstågen.  

– Det finns ingen röd tråd utan det är olika tekniska fel. Det är olyckligt att det är så många fel just nu, säger Antonia Bergstrand, informatör på Skånetrafiken.

Problemen med Öresundstågen började för ett par dagar sen, och på tisdagskvällen resulterade det i stora bekymmer för resenärer som inte fick plats på tågen. Tåg som körs på de sträckor som har lägre belastning flyttas därför nu och sätts in där behoven är större.

– Verkstaden jobbar för fullt så vi hoppas att om någon eller några dagar ska trafiken vara igång som vanligt, säger Antonia Bergstrand.

Den senaste tiden har rapporterna om problem i tågtrafiken kommit allt tätare, och många resenärer har därmed blivit luttrade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista