LOCKARP

Tågrafikstopp på kontinentalbanan

På torsdagen satte ett stort broarbete igång i Lockarp söder om Malmö. Arbetet orsakar tågstopp på kontinentalbanan mellan Malmö och Trelleborg till på söndag, vilket berör godstrafiken och nattåget till Berlin.

Det är två nya broar som ska skjutas på plats med hjälp av rullande domkraft.

– Broarna är redan färdigbyggda. Trafiken på kontinentalbanan stängs av under 90 timmar, säger Örjan Bergh, informatör på Citytunneln.

Broarbetet kommer att pågå dygnet runt, ända fram till söndag eftermiddag. När broarna är på plats kommer den ena att överbrygga det kommande förbindelsespåret mot Ystad som kommer att ta hand om det ökade trafiktrycket när Citytunneln tas i bruk.

Under den andra anläggs istället en ny gång- och cykelväg. Det är möjligt att de boende i Lockarp störs av arbetet menar Örjan Bergh:   

– Det blir mer buller än normalt, men vi har talat om det för de som bor här i god tid och vi hoppas att de ska ha överseende med det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista