YSTAD

Produktionsstopp på Fiberduk

På torsdagen infördes produktionsstopp hos konkursdrabbade Fiberduk i Ystad. Det står klart sedan några eventuella köpare dragit sig ur tidigare på dagen.

Fiberduk i Ystad med 90 anställda begärdes i konkurs för snart två veckor sedan men produktionen har fortsatt tills torsdagen.

– Intressenterna har gett besked idag att de inte vill ta över produktionen. Så jag måste införa produktionsstopp från och med nu, säger Bengt Bülow, företagets konkursförvaltare.

Konkursförvaltaren Bengt Bülow har gjort bedömningen att det inte lönar sig att fortsätta produktionen på Fiberduk medan man letar efter nya ägare. Efter konkursen den 18:e juli har inget nytt material köpts in till produktionen och på onsdagen tog lagret slut.

Om eller när driften återupptas är tillsvidare oklart och på fabriken i Ystad är stämningen tryckt.

– Stämningen är fördjävlig. Folk ringer hela tiden och är oroliga. Det är en hel epok som kan gå i graven, säger Bekim Alaj, arbetsledare och representant för IF Metall på Fiberduk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista