Dunkers måste spara

Dunkers Kulturhus i Helsingborg ska spara omkring två miljoner kronor i år. I helgen firar kulturhuset ettårsjubileum men bara drygt en vecka efter helgens arrangemang så måste huset börja spara.
- Vi har ett allmänt sparbeting i kommunen och det kommer drabba samtliga kulturinstitutioner i Helsingborg och dessutom har besöksantalet minskat lite på Dunkers, säger Niels Righolt, chef på Dunkers kulturhus. Minskat öppethållande Från och med 1 maj kommer Dunkers kulturhus vara stängt på måndagar. Dessutom kommer kulturhuset inte längre ha kvällsöppet två dagar i veckan, utan bara en. Kvällstiden på torsdagen, som blir kvar när tisdagen dras in, ökas med en timme till klockan 20. Men att minska öppettiderna sparar bara en kvarts miljon och därför diskuteras andra besparingar. Anpassad verksamhet - Ett förslag som vi diskuterar är att ha färre utställningar som varar lite längre, säger Niels Righolt. Vi vill ha en anpassad verksamhet med fortsatt bra kvalitetsbetonat innehåll, men en mer intensiv vecka på sex dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".