HELSINGBORG

Alkoholförbud på Gröningen tas bort

Enligt de lokala ordningsföreskrifterna så får man inte dricka alkohol på det populära grönområdet Gröningen i Helsingborg. Men det vill politikerna i Helsingborg ändra ändå inte efterlevs eftersom ingen känner till reglerna.

De som tar med sig en öl eller en flaska vin till Gröningen, det populära grönområdet där många har sin kvällspicknick, kan  fortsätta med det.

För politiker i Helsingborg tycker inte att det är meningsfullt att ha ett alkoholförbud på Gröningen i de lokala ordningsföreskrifterna.

– Man ska se över lagarna när inte folk rättar sig efter dem. Det är ett trevligt område och det är klart att folk ska kunna ta sig ett glas vin eller några öl, säger Tomas Finnborg, moderat kommunalråd i Helsingborg.

Tomas Finnborg menar att man kan ta bort förbudet åtminstone fram till någon gång runt midnatt. Polisen i Helsingborg menar också att alkoholförbudet på Gröningen inte fyller någon uppgift. Det finns andra lagar och regler att ta till för att stävja fylleri och stök.

Att det finns lagar och regler som polisen inte tycker behövs och allmänheten varken känner till eller rättar sig efter är inte bra menar Tomas Finnborg.

– Man ska ompröva lagar om de inte fungerar. Vi ska titta över det här i kommunledningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista