Snabbutredningar permanentas

Migrationsverket region syd, där Skåne, Blekinge och Småland ingår, kommer att fortsätta att snabbutreda ärende där asylsökande misstänks för brott.
Målsättningen med projektet som drog igång i oktober förra året var att så snabbt som möjligt utreda och fatta beslut i ärende där asylsökande misstänks för brott. Projektet kommer nu att få en permanent fortsättning. Enligt Peter Cavala på migrationsverket har samarbetet med polismyndigheterna i Skåne, Blekinge och Småland fungerat bra. Sammanlagt 423 ärende har utretts sedan projektet startade och av dessa har drygt hälften - 232 personer - fått avvisningsbeslut. Migrationsverket syd kommer att fortsätta snabbutreda ärende där asylsökande misstänks för brott och enligt Peter Cavala är förhoppningen att det här arbetssättet ska införas i migrationsverkets samtliga regioner i landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".