SKÅNE

Hundratals nedfallna träd över vägarna

Stormen har också ställt till problem med nerblåsta träd över vägarna. Hundratals träd har fallit över vägarna i Skåne. Under natten till tisdagen och morgonen har personal från Vägverket varit ute och röjt undan träd i norra Skåne för att få vägarna körbara igen.

Värst drabbades vägarna i nordvästra Skåne, från Helsingborgstrakten och norrut och inåt mot Hässleholm. Runt 300 träd har fallit över vägarna.

– Halvtio fick jag första telefonsamtalet. Då var det mellan Linderöd och Svensköp. Sedan rullade det på hela natten, säger Lars-Erik Åkerberg på Vägverket produktion Linderödsåsen, en av dem som varit ute och röjt i natt.

Vägverkets entreprenörer fortsatte rensa vägarna under förmiddagen.

– Träden som legat över de större vägarna under natten har vi fått bort. Sedan kan det vara så att finns träd över småvägar där ingen har kört under natten, så där kan det fortfarande finnas en del träd kvar. Men vi plockar bort dem så fort vi kan, säger Malin Bergkvist som är pressinformatör på Vägverket i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista