Nya skollokaler efter moskébranden

Efter helgens brand på moskéområdet i Malmö, då bland annat Islamic centers friskolelokaler förstördes, har stadsdelsförvaltningen på Rosengård beslutat att skolan tills vidare ska få flytta in några tomma lokaler på Rosengård.
Vid branden förstördes skollokalerna och de administrativa lokalerna, medan moskén klarade sig med rök- och vattenskador. Själva moskén invigdes 1984 och är samlingsplats för omkring 50 000 församlingsmedlemmar i hela Skandinavien. Och igår var det många personer, inte bara församlingsmedlemmar, som besökte brandplatsen. Igång inom tre dagar Under helgen har folk från kommunen diskuterat situationen med lärare och annan personal från skolan för att hitta en nödlösning efter helgens brand. Fyra salar på Thomsons väg på Rosengård, som tidigare använts till skolverksamhet men nu står tomma, ska så fort som möjligt utrustas för att man i veckan ska komma igång med skolverksamheten igen. - Inom tre dagar kan man nog vara igång med undervisningen, men till en början blir det lite provisoriskt eftersom det tar ett tag att få fram undervisningsmateriel, säger Roger Niklevski som är stadsdelschef på Rosengård. Brandorsaken oklar Brandkåren fick larmet strax före midnatt på lördagkvällen. Av allt att döma började branden i ett redskapsförråd på området, men orsaken är fortfarande oklar. Det finns enligt polisen inget som direkt tyder på att branden är anlagd med det utesluts inte heller.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".